Skip to main content

Alföldi – Csáki: Rajtam nem múlt

2024. június 20. 19:00

::  Jegyek ::

Alföldi Róbert és Csáki Judit az #itthonotthon sorozatban Bécsbe látogat.

Alföldi évtizedek óta a magyar kulturális élet megkerülhetetlen alakja: színész, rendező, színházigazgató, az egyik leghitelesebbnek tartott és töretlen népszerűségű magyar művész.
Volt idő, amikor alig lehetett vele Magyarországon találkozni, annyira sok külföldi megbízatása, színházi munkája volt. Mára – egy covid és több színházi változás okán – kicsit más a helyzet.

A Rajtam nem múlt című könyvben Csáki Judit színházkritikus faggatja Alföldi Róbertet személyes és szakmai múltjáról és jelenéről, színészi és rendezői énjéről, műhelytitkokról, a kulturális környezetről és a világról, amelyben élünk. A könyvben pályatársak, színikritikusok is beszélnek róla.

A bécsi eseményen, amely az #itthonotthon sorozat 2024 tavaszi évadjának záró eseménye, szó lesz természetesen magáról a kötetről: az ötletről, a megszületésének körülményeiről, az utóéletéről; és a turnéról is, amiben az alkotók a megjelenés óta részt vesznek.

  • Szó lesz Alföldi Róbertről, a színészről, a rendezőről, az emberről: a jelenéről és jövőbeli terveiről, az otthonáról és a nagyvilágban megvalósult projektjeiről.
  • Szó lesz Csáki Juditról is, a kíváncsiságáról, ami hajtotta ebben a feladatban, és ami általában hajtja; a színházi élményeiről, a színházi szféra változásairól, az emberi és szakmai kapcsolatáról Alföldivel, kettejük dinamikájáról.
  • Az alkotókkal az #itthonotthon alapítója, Bencze Mariann beszélget.
  • De nemcsak mi beszélgetünk majd egymással és az alkotókkal, hanem két, Bécshez kötődő színész is színpadra lép:
    Rainer-Micsinyei Nóra és Papp Endre olyan jeleneteket adnak majd elő a program és a könyv témájához kapcsolódóan, amelyet Székely Csaba dramaturg és Sebestyén Aba rendező írt ehhez a produkcióhoz. Az #itthonotthon kérdéskörét – az ő szempontjukból – velük is megvitatjuk.

Az eseményeken kapható lesz a kötet, amelyet az Open Books adott ki – az előadás után Csáki Judit és Alföldi Róbert dedikálnak.

Az est szponzorai: Oppenheim Ügyvédi Iroda és FAS Network